Permeaattijauheen annostelu suursäkistä, Valio Oy Hapate

Suursäkkien tyhjennys maitojauhe

 valio hapate annostelu mixeriin
 valio hapate pääte ja käyttökoulutus

Jauhetekniikan toimittama permeaattijauheen annostelulaitteisto on otettu käyttöön Valion hapatetehtaalla. Toimitetulla laitteistolla annostellaan tarkasti punnittuja eriä maidosta saatavaa permeattijauhetta asiakkaan tri-blender –sekoittajaan.

Jauhetekniikan toimituskokonaisuuteen kuului punnituslaitteistolla varustettu suursäkkien tyhjennyslaitteisto, ruuviannostelija, punnitun jauhe-erän tri-blenderille siirtävä ruuvikuljetin sekä annostelun ohjausautomaatio. Jauhetekniikka toteutti myös asiakkaan tri-blenderiin tarvittavat
muutostyöt.

Anti-Dust säkinavausmekanismi pölytiiviiseen ja turvalliseen säkin käsittelyyn


Annosteltavan jauheen ergonomiseen ,turvalliseen ja hygieeniseen käsittelyyn kiinnitettiin projektissa erityistä huomiota. Suursäkkiannostelija varustettiin Jauhetekniikan kehittämällä Anti-Dust™ säkinavaus-mekanismilla, joka mahdollistaa turvallisen ja pölyttömän suursäkin käsittelyn. Säkki lasketaan avausvaiheessa nostimen avulla säiliön kannessa olevan turvakaaren varaan, jolloin säkin paino ei ole nostimen varassa säkin solmua avattaessa. Säkin pohjaventtiili voidaan helposti ja turvallisesti avata luukun kautta. Pohjaventtiilin avaamisen jälkeen pölytiivis luukku suljetaan, jolloin säiliö on täysin tiivis.

Kattava projektinhoitopalvelu laitetoimituksen tueksi

Jauhetekniikka vastasi projektin kokonaistoteutuksesta, johon kuului paikanpäällä tehty mittauskäynti, laite- ja layout –suunnittelu, asennusopastus sekä laitteiston käyttökuntoon virittäminen ja käyttökoulutus. Jauhetekniikka suoritti myös nosturilainsäädännön vaatiman suursäkkiaseman nostokoestuksen ennen laitteiston käyttöönottoa.

Valio Oy:n hapatetuotannon tuotantopäällikkö Olli Virtanen on Jauhetekniikan toimitukseen tyytyväinen:
" Itse projekti ja käyttöönotto sujuivat mallikkaasti ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä", Virtanan toteaa.