Ullan Pakari (Bageri)

Med hjälp av ett råvarusystem automatikdoseras torrmaterial och vätskor i Ullan Pakaris nybyggda bageri i Hyvinge.

I råvarusystemet ingår förutom en 20 kubikmeter stor silo även en Powdermatic™ -raddoserare med 12 behållare – 8 doserare för småingredienser och 4 mjöldoserare för storsäckar.

De till degen nödvändiga pulvren förflyttas med en pneumatisk transportör till nedtagningsstationen för pulver, varifrån de kan, styrda av delningsventilen, släppas ned antingen direkt till degblandaren bredvid nedtagningsanordningen eller till degvagnen. Nedtagningsstationen är utrustad med den av Jauhetekniikka utvecklade Anti-Dust™-huven, som stänger locket på kitteln under doseringen och undviker på så sätt effektivt dammspridning till omgivningen.
ympäristöön.

Surdegen och andra vätskor som är nödvändiga för degen doseras automatiskt och noggrant uppmätta av Watermatic™- och Fluidmatic™-apparaturerna.

För valet av leverantör för råvarusystemet inverkade förutom Jauhetekniikkas goda rykte och konkurrenskraftiga prissättning även goda praktiska erfarenheter med Jauhetekniikkas tidigare råvarusystem, som används i Ullan Pakaris bageri i Björneborg.

Data

Ullan Pakari, Hyvinge bageri

Kapacitet: 15 degar i timmen

Doserbar råvara: 16 st

Doserbara råvaror: bageriets torr- och vätskeråvaror

ullanpakari jauhovaaka

 

 ullanpakari käyttöönotto

 

 ullan pakari jauhemaatti