Jauhetekniikka toimittaa leipomoraaka-aineiden reseptipunnitusjärjestelmät Porokylän leipomolle ja Market-leipomoon
![]() |
Toimitukseen sisältyy 2 uutta jauheiden alas- ottoasemaa ,jotka on varustettu Jauhetekniikan kehittämällä Anti-Dust huuvamekanismilla |
![]() |
Jauhemaatti™ riviannostelijalla annostellaan taikinaan tarvittavat suursäkkijauheet ja pienaineet |
![]() |
Siilokapasiteettia kasvatetaan kolmella uudella sisäsiilolla |
Porokylän leipomo suorittaa tämän vuoden aikana historiansa mittavimman leipomolaajennuksen Nurmeksen leipomolleen. Leipomo on myös avannut vuoden alusta uuden market-leipomon Joensuun Prismaan.
Porokylän Leipomo Oy on valinnut Jauhetekniikka Oy:n raaka-aineiden annostelujärjestelmätoimittajaksi Nurmeksen leipomoon sekä Jounsuun Market-leipomooon.
Porokylän leipomon toimitukset vahvistavat edelleen Jauhetekniikan asemaa leipomoiden raaka-ainejärjestelmien automatisoinnin ylivoimaisena markkinajohtajana Suomessa.
Lisää siilokapasiteettia
Jauhetekniikan toimituskokonaisuuteen Nurmeksen leipomolle kuuluu mm. nykyisten neljän jauhosiilon modernisointi uusilla suodattimilla ja apupurkaimilla
sekä siilokapasiteetin lisääminen kolmella uudella siilolla.
Jauhemaisten ja nestemäisten aineiden annostelu automaattista
Toimitukseen kuuluu myös 7 kpl uusia suursäkkiasemia ja 10 kpl mauste- ym. pienraaka-aineiden annostelijoita sekä nesteannostelujen automatisointi siirapin, mallasuutteen sekä maidon ja veden osalta. Uudessa järjestelmässä kaikki kuivat raaka-aineet kontrolliseulotaan annostelujen yhteydessä.
Reseptiannosteluohjausjärjestelmä takaa tarkan annostelun ja tuotannnon jäljitettävyyden
Täysautomaattista raaka-aineiden varastointi- ja annostelujärjestelmää tullaan ohjaamaan kehittämällämme erittäin monipuolisella reseptiannostelunohjausjärjestelmällä. Järjestelmä ohjaa leipurien kosketusnäytöiltä tilaamat reseptien mukaiset raaka-aineet tehokkaasti ja tarkasti haluttuihin käyttöpisteisiin sekä tallentaa annostustapahtumat muistiinsa, joka mahdollistaa leivontaan käytettyjen raaka-aineiden ja tehtyjen annostelujen jäljitettävyyden tarvittaessa myöhemminkin.
Jauheteknikan raaka-ainejärjestelmä kaksinkertaistaa annostelukapasiteetin
Jauhetekniikan toimittaman raaka-aineiden käsittelyn automatisoinnin käyttöönotolla nykyinen annostelu-kapasiteetti tulee yli kaksinkertaistumaan samalla, kun lopputuotteiden laatu sekä tuotantotehokkuus nousevat aivan uudelle tasolle.
Investoinnilla pölytön työympäristö ja parempi työergonomia
Automatisoinnin ja tehokkaiden pölynhallinta-ratkaisujemme ansiosta leipomo muuttuu raaka-aineiden varastoinnin ja annostelujen osalta pölyttömäksi, joka omalta osaltaan parantaa työturvallisuutta ja -viihtyvyyttä. Aivan vähäinen merkitys ei myöskään ole sillä, että raskaat jauhosäkkien nostelut minimoituvat.
Joensuun Prisman market-leipomon jauhoannostelun käyttöönotto on helmikuun lopulla. Nurmeksen leipomon raaka-aineannostelu otetaan käyttöön useammassa vaiheessa huhti-kesäkuun aikana.
Porokylän leipomo Oy
Porokylän leipomo Oy sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Lieksan ja Nurmeksen kaupungeissa ja on tällä hetkellä myynniltään markkina-alueensa suurin yksityinen leipomo. Porokylän leipomon markkina- alueena on lähes koko Suomi Helsingistä - Ivaloon. Eteläsuomessa Pääkaupunkiseutu, Turku, Kotka, Lahti, Tampere. Muu Suomi keskisestä Suomesta aina Ivaloon saakka. Päätuotteet ovat käsintehdyt ruisleivät, karjalanpiirakat ja kukot. Lisäksi palvelua parantavat monipuoliset leipä-, pulla- ja konditoriatuotevalikoimat.